Op 4 mei worden in heel Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa en in Zuidoost-Azië herdacht. Sinds 1961 herdenken we ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.

foto: Marco Schilpp


Eén van de plekken waar dat gebeurt is pal op de grens van de gemeentegrens tussen Alkmaar en Dijken Waard, bij het monument in Sint Pancras. De bijeenkomst startte in De regenboog waar kinderboekenschrijver Geert van Diepen kort sprak. Daarna verplaatste het gezelschap zich naar het monument waar oud-predikant en schrijver Rob Basten een woord van welkom sprak en wethouder Nils Langendijk van Dijk en Waard een gedicht voordroeg.

foto: Marco Schilpp


Ondanks het slechte weer was de opkomst groot, ook op de andere locaties in Dijk en Waard. Bij het monument aan De Dreef droeg Wethouder John Does een gedicht voor, burgemeester Maarten Poorter was aanwezig bij het monument De Stier in Noord-Scharwoude. Bij het vrouwenmonument in Heerhugowaard droeg wethouder Ester Leibrand een gedicht voor. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 866x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/