Zaterdagavond was het bomvol bij Sportinstituut Tom van der Kolk in Alkmaar, tijdens de eerste ronde hoofdklasse in de West-Friese Judo Competitie. Coach Tom beschikte over een extra sterk team, mede dankzij Neal van de Kamer en Mike Vlaar. Neal stopte met judo op het allerhoogste niveau en kwam terug op het nest, Mike is teruggekomen van een zware nekblessure. Debutant was Jonathan Houkes, neefje van wereldkampioen Ruben Houkes.

Johan Houkes (-55 kg) startte knallend met een schouderworp, goed voor een half punt. Snel er achteraan moest tegenstander Karel Gietelink uit Amstelveen aftikken bij een verwurging. Met nog drie winst en twee verlies stond het 8-4 tegen Amstelveen. Alleen Neal van de Kamer draaide eigenlijk lekker in het plusgewicht met zijn bescheiden 83 kg. Na 1,5 minuut scoorde hij tegen Letterie een half punt met een rechtstandige schoudertechniek, waarna hij afrondde met een houdgreep. De eerste ronde werd zo met 10-4 gewonnen.

In de tweede wedstrijd walste Team Van der Kolk over Top Judo Adam Zuidoost heen. De gebroeders Colin en Dylan van der Kolk wonnen hun potten onder toeziend oog van middelste broer Yannick, die even op bezoek was vanaf Papendal. Het team had de volle score van 14-0.

Ook Dojo 't Loo uit Heiloo kon weinig tegenstand bieden. Perry Boer (-60 kg) scoorde met een prachtige beenworp en Coen Stoop maakt een prachtige Koreaanse schouderworp. Helaas ging de pot van Van de Kamer niet door omdat tegenstander Timo Lesterhuis eerder een vinger in zijn oog had gekregen. Team Van der Kolk won met 12-2.

Met drie competitiepunten staat het Alkmaarse team eerste in de hoofdklasse.

Pin It
Bekeken: 3963x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/