Alkmaar, 21 juli 2011. Burgemeester Bruinooge van Alkmaar is blij met de uitspraak van de raad van State dat hij 92 van de 140 ramen op de Achterdam mag sluiten. Opvallend is daarbij dat het mechanisme dat daar voor gebruikt is de vermeende criminele financiering achter de panden is terwijl de burgemeester juist vaak duidelijk maakt dat het vooral ook gaat om het tegengaan van mensenhandel. Maar juist door het sluiten van zoveel prostitutieramen is de kans erg groot dat de daar werkende vrouwen het illegale circuit ingedrukt worden of vanuit andere adressen of zelfs op straat gaan werken waardoor er nog minder zicht is op de omstandigheden waaronder de vrouwen hun werk moeten doen.

Dat is ook de mening van een aantal organisaties die prostituees ondersteunen en helpen. GGD Noord Holland wil er zelfs niets over kwijt, wat op zich ook al een statement is, maar Vakwerk, een onderdeel van Stichting De Rode Draad bevestigd bevestigd het vermoeden dat de sluiting problemen oplevert: "Het prostitutiewerk gaat gewoon door, maar verdwijnt hierdoor uit het zicht. De behoefte aan prostituees vermindert niet, waardoor het werk verhuist naar plaatsen waar de omstandigheden voor vrouwen veel slechter zijn."

Pin It
Bekeken: 2456x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/