Alkmaar, 05 augustus 2011. In 2010 is er ruim 4.900 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Dit waren al ruim 800 aangiftes minder dan in het jaar ervoor maar het is toch nog erg veel. De politie houdt daarom toezicht op plaatsen waar veel fietsen worden gestolen, zoals stations, scholen en winkelcentra, en bij controles wordt scherp gelet op fietsen met sporen van diefstal, zoals verwijderde framenummers en doorgeslepen sloten. Afgelopen donderdag werden in Alkmaar diverse controles gehouden:

16.15 uur – een 19-jarige man uit Oudorp wordt aangehouden op het Luttik Oudorp. Hij fietste op een fiets met een doorgezaagd slot. Bij controle bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn.

16.20 uur – Op de Vondelstraat controleert de politie een 21-jarige man uit Andijk die op een mooie fietsrijdt  waarvan het originele slot is verwijderd. Hij verklaart de fiets te hebben gekocht via internet voor 100 euro, een wel erg laag bedrag voor de bewustefiets. Onderzoek moet uitwijzen of deze van diefstal afkomstig is.

16.45 uur – Op de Vondelstraat ziet de politie een 18-jarige Alkmaarder op een dure herenfiets waarvan het originele slot ontbreekt. De jongen vertelt dat zijn 39-jarige vader de fiets heeft gekocht op een rommelmarkt voor 125 euro, een veel te laag bedrag voor een dergelijke fiets. De man had kunnen en  moeten weten dat de fiets mogelijk van diefstal afkomstig is. Deze fiets gaat terug naar de originele eigenaar.

17.20 uur – Op de Kanaalkade zien agenten een 27-jarige Alkmaarder rijden op een vrij nieuwe en dure damesfiets waarvan het slot bij controle doorgeslepen blijkt te zijn. Controle van het framenummer wijst uit dat de fiets op 4 juli in Heerhugowaard is gestolen.

17.25 uur – Op de Kanaalkade controleert de politie een 25-jarige Alkmaarder die op een fiets rijdt waarvan het originele slot ontbrak. en het framenummer is weggehaald.

22.00 uur – Op het Luttik Oudorp controleren agenten een 15-jarige en een 16-jarige Alkmaarder. Beiden rijden op gestolen fietsen, de 15-jarige jongen staat al bekend als veelpleger.

 

Pin It
Bekeken: 2056x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/