De oppositiepartijen van Alkmaar gaan een openbare hoorzitting organiseren over het miljoenentekort van de gemeente. Donderdagavond vond een raadsvergadering plaats waarbij PvdA-fractievoorzitter Paul Verbruggen dit aan het eind onthulde.

De oppositiepartijen hadden tijdens de vergadering een motie ingediend voor zo’n hoorzitting, maar die werd met twee stemmen teveel tegen niet aangenomen: de coalitiepartijen willen wachten op het resultaat van het onafhankelijke onderzoek door organisatieadviesbureau Berenschot.

De oppositie gaat de zitting alsnog organiseren, maar hij is daardoor niet officieel. Bij navraag naar het doel en het nut van daarvan legt Verbruggen uit dat dat er nog geen bevredigend antwoord is op de vraag hoe het miljoenentekort heeft kunnen ontstaan. Het onafhankelijke onderzoek wat in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd loopt nog, maar dat richt zich voornamelijk op het financiële gedeelte.

Verbruggen benadrukt dat het doel van de hoorzitting niet is om erachter te komen wie er schuld heeft, maar om duidelijkheid te krijgen over wat er nu precies is gebeurd. 

Op de vraag wat voor nut een onofficiele hoorzitting heeft als de betrokken personen niet verplicht zijn om te komen antwoordt Verbruggen dat men in elk geval mensen ervoor gaat uitnodigen en dan het gesprek wil aangaan met de personen die er wel zijn.

Pin It
Bekeken: 3947x