De gemeente Alkmaar heeft in een brief aan wielervereniging Alcmaria Victrix laten weten dat het erfpachtrecht op het Sportpaleis Alkmaar na 1 november niet zal worden verlengd. De gemeente zal dan dus eigenaar van het complex worden.

Dit is goed nieuws voor Alcmaria Victrix, die nu de garantie heeft dat ze de wielerbaan kunnen blijven gebruiken. Bovendien is er een potentiële koper met wie de gemeente in gesprek is, en de gemeente denkt binnen niet al te lange tijd een besluit over de exploitatie van het Sportpaleis na 1 november te kunnen nemen.

Het bestuur van Alcmaria had dan wel liever gehad dat het sportcomplex beheerd zou gaan worden door Alkmaar Sport, maar in elk geval kunnen ze nu gebruik maken van het feit dat het Sportpaleis een van de weinige wielerbanen in Nederland is die geschikt is voor grote toernooien.

Wat dat laatste betreft is ook de gemeente het erover eens dat het Sportpaleis zeker behouden moet blijven. Zo organiseert Alcmaria in december de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Op de website van Alcmaria is ook te lezen over de brief die het bestuur van de gemeente ontving.

Pin It
Bekeken: 4628x