De Alkmaarse verbinding van sport met maatschappelijke onderwerpen zoals re-integratie, dagbesteding en opvoeding, is door de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) genomineerd voor het ‘Beste sportinitiatief 2014/2015’. Op woensdag 23 september wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het VSG-congres in Amersfoort.

De winnaar van het ‘Beste sportinitiatief 2014/2015’ wordt gekozen door een publieksjury. Deze jury wordt gevormd door collega-gemeenten en kan tot 16 september hun stem uitbrengen op één van de initiatieven. De verkiezing is onderdeel van de ‘Sportgemeente van het Jaar’ die voor de tiende keer wordt georganiseerd.

Alkmaarse sportverenigingen en sportondernemers hebben er het afgelopen jaar samen met zorgpartners en de gemeente voor gezorgd dat meer mensen weer kunnen meedoen in de samenleving. Deze mensen zijn ondersteund wat betreft werk, het hebben van sociale contacten en het opdoen van vaardigheden.

In verschillende projecten hebben sportverenigingen en -ondernemers bekene hoe ze van grotere sociale en maatschappelijke waarde kunnen zijn voor de inwoners. Dit varieert van buitenschoolse opvang op sportvelden tot sportlessen voor inwoners met een lichtverstandelijke beperking en werkervaringsplaatsen in sportkantines.

Pin It
Bekeken: 3464x