De gemeente Alkmaar is druk bezig haar financiële positie op orde te brengen. Dit voorjaar bleek dat de gemeente een structureel tekort van 6 miljoen op de begroting had. Eris nu een nieuw pakket bezuinigingen opgesteld wat moet zorgen voor een sluitende meerjarenbegroting voor 2016-2019.

De voorstellen zijn opgenomen in de Voorjaarsnota 2016-2019 en de Zomernota 2015 die op 17 september in de gemeenteraad worden besproken. De financiële situatie is volgens de gemeente onder meer ontstaan doordat de financiën niet goed waren berekend op de taken rond werk, jeugd en zorg. Deze taken zijn op 1 januari door het rijk overgedragen aan gemeenten. In 2013 besloot de gemeente daarom 50 miljoen te bezuinigen. Daarvan is 6 miljoen nog niet gelukt. Ook zijn veel gemeenten door de crisis geconfronteerd met tegenvallende grondexploitaties.

De gemeente spreekt bovendien tegen dat de problemen voor een groot deel te wijten zijn aan het coalitieakkoord en een gebrek aan daadkracht van het college: vanaf het moment dat in april de situatie duidelijk werd heeft het college juist meteen de gemeenteraad geïnformeerd en ingegrepen.

De fracties van GroenLinks, Leefbaar Alkmaar en PvdA zijn minder te spreken over de Voorjaarsnota. Zij vinden dat er gedaan wordt alsof er niets aan de hand is en het miljoenentekort vrij makkelijk opgelost kan worden. Ook merkt de PvdA op dat de analyse over het ontstaan van de financiële problemen nog ontbreekt, terwijl beloofd was dat die bij de nota zou zitten.

Pin It
Bekeken: 4578x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/