Alkmaar, 23 september 2011. Het was gisteravond moeilijk voor AZ dat desondanks in het eigen AFAS stadion een taai spelend FC Groningen wist te verslaan en daarmee doordrong tot de de derde ronde van het KNVB bekertournooi. Al tijdens de warming up moest de Amerikaanse spits Jozy Altidore afhaken door een enkelblessure en na twee minuten speeltijd knalde Ali Messaoud met zijn hoofd tegen het been van een Groningen-verdediger en liep daarmee een kaakbreuk op. Een kort debuut dus. AZ had niet genoeg aan de reguliere speeltijd, het speelde wel beter dan Groningen, maar scoorde niet tot een kwartier voor tijd. Groningen had in de negende minuut de bal al in de touwen gekregen waardoor het scorebord na 90 minuten spelen 1-1 liet zien. Na de eerste verlenging hadden Moisander en Maher voor een 3-1 voorsprong gezorgd die in de tweede verlenging wat terugliep door een tegendoelpunt, maar uiteindelijk weer werd vergroot door een doelpunt van Gudmundsson in de 115de minuut. Eindstand: 4-2. De volgende tegenstander in het tournooi is FC Dordrecht.

Bekeken: 1963x