De bestuurders van de Rechtspraak nemen pas op 28 september een definitief besluit over het Meerjarenplan, waarin de toekomst van de rechtbanken bepaald wordt. Dat is dinsdag besloten, terwijl voorgenomen was knopen door te hakken.

Tot die tijd gaat men in gesprek met de bestuurders van de gemeenten waar afgeslankt moet worden. Naast Alkmaar zijn dit Almelo, Assen, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen. Daarnaast gaan de Rechtspraakbestuurders ook praten met de vakbonden en de medezeggenschapsorganen.

Het uitstel van de beslissing volgt na hevige kritiek zowel van binnenuit als buitenaf over de toegankelijkheid van rechtspraak. Meer gecompliceerde rechtszaken zouden volgens het MJP op nog maar 13 van totaal 32 locaties plaatsvinden. Mensen uit de Kop van Noord-Holland zouden dan niet meer in Alkmaar terecht kunnen, maar naar Haarlem moeten.

Ook was kritiek geuit over het gebrek aan tijd voor bespreking van het concept MJP. Dit concept werd 31 augustus beschikbaar gesteld, slechts een week voordat er een definitief besluit over moest worden genomen.

De uitgangspunten van het MJP - investeren in mensen en kwaliteit, bezuinigen op huisvesting - blijven overeind, zegt Frits Bakker, voorzitter van de Raad. De Rechtspraak blijft ook op het standpunt staan dat nog meer bezuinigen niet verantwoord is.

Tegen de plannen is geprotesteerd in onder meer Alkmaar en Maastricht.  De gemeente Maastricht is verheugd dat er meer tijd is gegund om alle inhoudelijke en financiële argumenten te delen. Gemeente Alkmaar heeft nog geen offici:ele reactie gegeven.

Pin It
Bekeken: 2646x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/