Leden van de voormalige ondernemingsraad in Alkmaar hebben in 2013 bonussen ontvangen van de gemeente die binnen de grenzen vallen, maar wel doen denken aan smeergeld. Dit constateerde een onderzoekscommissie, meldt het NHD. 

De zaak kwam dinsdag in de rechtbank aan de orde naar aanleiding van melding van een directieassistente die in de ondernemingsraad zat en ook vakbondsconsulent was bij de gemeente. De ’klokkenluider’ had de bonussen van haar voorgangers kort na haar eigen verkiezing ontdekt.

Hoewel de bonussen binnen de grenzen bleven, leverden ze een conflict op tussen de herkozen en de nieuwe leden van de ondernemingsraad. Het leidde tot buitensluiting van de directieassistente en ze werd onder druk gezet om af te treden.

Ze besloot missers van de raad op het intranet te plaatsen, maar daarop werd haar account geblokkeerd. Iets wat haar benadeelde in haar vakbondswerk. Daar bleef het niet bij. Een schorsing volgde en uiteindelijk ontslag. Dit ontslag vecht zij nu aan. Over zes weken weet de 'klokkenluider' of zij haar functie terugkrijgt.

Pin It
Bekeken: 3679x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/