Initiatiefnemer Chris Houtman liep twee jaar vertraging op bij het realiseren van het historisch themapark Justerland bij het Geestmerambacht en moet nu afhaken. Zijn gezondheid laat het niet toe om een dusdanig groot project te realiseren en in stand te houden. Dit meldt het NHD. Aangezien Houtman geen vervanging heeft, worden de activiteiten van stichting Justerland geheel stopgezet.

Justerland was als evenement een groot succes in 2011, 2012 en 2013. Reden genoeg om een echt park te maken. Maar wet- en regelgeving leverde vertragingen op, mede doordat een deel van de grond van eigenaar veranderde. Dat ging gepaard met een strenger eisenpakket.

Het themafestival Justerland bracht bezoekers terug naar de tijd tussen 0 en 1295. Ze beleefden de culturen en aanschouwden demonstraties, ridderspelen en veldslagen. Ze liepen rond tussen Friezen, Romeinen, Vikingen, holbewoners en andere bewoners en bezetters. Het park moest vooral het perspectief van de verliezers tonen, onder andere met persoonlijke verhalen.

Liefhebbers hebben één troost. Chris Houtman zal de verhalen die hij wilde uitbeelden en al het research dat daarvoor gedaan is aan papier toevertrouwen. (foto: Justerland 2013 Youtube)

Pin It
Bekeken: 3378x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/