Wethouder Sport Pieter Dijkman heeft vrijdagochtend het eerste zonnepaneel op het dak van Sportcomplex De Meent geplaatst. In totaal zullen ruim 1.700 panelen worden geplaatst op zowel het platte dak van de ijsbaan als de daken van het nieuwe complex.

Vincent Thijssen, directeur van Alkmaar Sport N.V., zegt over de panelen: “Door de inzet van de panelen wordt niet alleen bespaard op de energierekening; er vindt ook een flinke reductie in CO2-uitstoot plaats. Daarnaast draagt deze investering bij aan het energiebewustzijn van de jeugd, sporters en gebruikers van het complex.”

De zonnepanelen vormen één van de duurzame initiatieven van De Meent. Andere aspecten zijn de energiezuinige ventilatie, de LED-verlichting en het benutten van restwarmte van de koelmachines van de ijsbaan voor de verwarming van het complex. De werkzaamheden op de overkapping van de ijsbaan zullen voor de aanvang van het ijsseizoen op zaterdag 10 oktober zijn afgerond. De resterende 700 panelen worden vervolgens op het dak van de het nieuwe sportcomplex geplaatst.

Vanaf begin 2016 biedt De Meent een uitgebreid scala aan sportmogelijkheden aan de bewoners van de regio Alkmaar. Het innovatieve, moderne en duurzame gebouw biedt vele sportfaciliteiten en is daarnaast geschikt voor top- en breedtesportevenementen, concerten en beurzen. De bouw van het complex ligt op schema. (foto: Erna Faust)

Pin It
Bekeken: 4786x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/