Door het hele land zijn facebookintitiatieven ontstaan onder de noemer 'verwelkomt'. Alkmaar heeft zij eigen editie die uiteraard 'Alkmaar verwelkomt heet.  Alkmaarders werden opgeroepen om een persoonlijk welkomstpakket met spullen als speelgoed, Nederlandse lekkernijen of knuffels samen te stellen en deze bij het inzamelpunt bij HAL25 te brengen. het is een initiatief van de 19-jarige Cheyenne van Lubeck en Mike Otter en ging op 4 september online. Binnen een dag waren er al 400 aanmeldingen.

De initiatiefnemers hebben regelmatig contact gehad met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers over hun inzamelactie waarbij duidelijk werd dat er geen behoefte is aan kleding en voedsel, maar dat kleine zaken waardoor de vluchtelingen zich welkom voelen zeer welkom zijn. Dat het een onderwerp is dat de samenleviving bezighoud is duidelijk te zien aan het aantal reacties en de inhoud daarvan onder het interview dat we met Cheyenne en Mike hadden.

Zaterdag was dus de inzameling bij HAL25 en Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schillp was erbij, hij maakte deze foto's. Een uitgebreidere fotoreportage is te vinden op onze Facebookpagina.

Pin It
Bekeken: 4109x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/