De Alkmaarse rugbyers hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren, Met 42-13 moesten zij het in Amstelveen tegen ARC 2 afleggen.

Aanvankelijk gingen de teams gelijk op met in de scrum een licht Alkmaars overwicht, maar bij de driekwartlijn hadden de Amstelveners het overwicht. Het was ARC dat scoorde door via een snel uitgespeelde penalty die ze kregen na een 'stomme fout'. De stand bleef nog op 5-0 omdat de conversie mis ging. Halverwege de eerste helft ging Alkmaar opnieuw de fout in en schoot ARC zich naar 8-3. Kristian Boogert maakte ook uit een penalty 8-3. Vlak voor de rust kon de thuisploeg 15-3 scoren.

Amstelveen pakte in de tweede helft het veldoverwicht en liep vrij snel uit naar 27-3. Alkmaar hield even netjes stand, maar halverwege de tweede helft ging het weer even mis. ARC maakte uit een onoverzichtelijke situatie een try en even later was het weer raak: 37-3.

Daarna greep Alkmaar de macht. Scrum-half Sylvester Reimers scoorde try in de hoek, leverde dat wel een te lastige conversie op. Reimers maakte later een mooie break, kickte slim naar voren, pakte de bal weer en passte deze naar full-back Pieter van Duijn. Die scoorde in de hoek, maar ook deze conversie bleek te lastig voor Kristian Boogert. ARC maakte het tot slot 42-13.

Bekeken: 3546x