Burgemeester Piet Bruinooge is van plan op 8 oktober aanwezig te zijn bij de hoorzitting in Den Haag over de voorgenomen ontmanteling van de Alkmaarse rechtbank. Volgens dat plan zullen alleen zaken die door één rechter behandeld kunnen worden nog in Alkmaar plaatsvinden.

Alle zaken die een meervoudige kamer behandelt zullen dan naar Haarlem moeten. Bruinooge zal betogen dat als de meervoudige kamer uit Alkmaar verdwijnt, er in de hele kop van Noord-Holland geen volwaardige rechtspraak meer is. Hij vindt dit onacceptabel, zeker omdat er toen de rechtbanken in Alkmaar en fuseerden was toegezegd dat beide een volwaardige rechtspraak zouden houden. Daarbij had het ministerie van Economische Zaken eerder beloofd meer werkgelegenheid te creëren in de regio. Als de ontmanteling van de Alkmaarse rechtbank doorgaat zal er juist werkgelegenheid verdwijnen.

Pin It
Bekeken: 3822x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/