De gemeenteraad van Langedijk heeft voor dinsdag 22 september om een extra raadsvergadering gevraagd om over het vluchtelingenprobleem te spreken. Op de agenda staat de motie ‘Tijdelijke opvang asielzoekers in de gemeente Langedijk’. De vergadering begint na de fora om 21.15 uur.

Op 14 september hebben de fractievoorzitters overleg gehad over de toenemende stroom vluchtelingen, met name vanuit Syrië. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), verantwoordelijk voor de directe opvang van deze mensen, geeft aan dat de druk op de bestaande opvanglocaties groot is, zo niet té groot.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie hebben vanwege die druk gemeenten opgeroepen opvanglocaties te creëren. De raad van Langedijk wil kaders formuleren waarmee het college in contact kan treden met het COA over de rol van de gemeente.

Vanwege de urgentie is een voortvarende aanpak nodig. Daarom willen de fracties van Dorpsbelang Langedijk, VVD, Kleurrijk Langedijk, Hart voor Langedijk/D66, CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie niet willen wachten tot de eerstevolgende reguliere vergadering op 6 oktober, maar een extra vergadering op 22 september inlassen.

Pin It
Bekeken: 3414x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/