De veiligheid van fietsers verbeteren, dat is waar de gemeente Alkmaar de komende tijd met de campagne IBIKE Alkmaar extra op gaat inzetten. De mening van de fietsers zelf is hierbij natuurlijk van groot belang. Deze week is gestart met IBIKE Alkmaar om de bewoners te vragen wat er nog beter en veiliger kan.

Landelijk zijn doelen gesteld om verkeersongevallen te verminderen. Gemeenten moeten meer maatregelen nemen om de straten en fietspaden veiliger te maken. Daarnaast wil het college van Alkmaar het fietsgebruik graag verder stimuleren, want het is gezonder en beter voor het milieu.

Wethouder Jan Nagengast: "Iedereen kan zijn/haar probleem, wens of verbeterpunt op Facebook zetten via Facebook.com/ibikeAlkmaar. Het liefst met een foto van de situatie. Daarmee kunnen we samen een plan maken om het voor fietsers in Alkmaar nog beter en nog veiliger te maken!"

IBIKE Alkmaar loopt tot 2 november. Daarna worden de reacties voorgelegd aan de expertgroep, met onder andere leden van de Fietsersbond, de gemeente en de politie. Zij maken een fietsplan met maatregelen en kostenplaatje voor de komende jaren. Het fplan wordt in de 1e helft van 2016 voorgelegd aan de gemeenteraad.

Pin It
Bekeken: 3569x