Woensdagavond heeft gemeente Alkmaar de prijs ‘Beste sportinitiatief 2015’ gewonnen voor de verbinding die is gemaakt tussen sport en maatschappelijke onderwerpen zoals re-integratie, dagbesteding en opvoeding. Wethouder sport Pieter Dijkman, nam de prijs in ontvangst op het landelijke congres ‘Heel Holland kantelt! De sportsector ook?!’.

“Als wethouder ben ik enorm trots op Alkmaar. Deze prijs is een waardering voor de sportverenigingen, zorgpartners en tientallen vrijwilligers in Alkmaar die de verbinding van sport met maatschappelijke onderwerpen hebben gerealiseerd.” aldus Dijkman.

De vak- en publieksjury bedeelden Alkmaar een landelijke voorbeeldfunctie: “De wijze waarop sportverenigingen en zorgpartners elkaar hebben gevonden om meer mensen te laten meedoen in de samenleving is inspirerend”.

Sportverenigingen en -ondernemers hebben de kansen verkend om van grotere waarde te zijn voor inwoners, met bijvoorbeeld buitenschoolse opvang op sportvelden, sportlessen voor inwoners met een lichtverstandelijke beperking en werkervaringsplaatsen in sportkantines. De gemeente verwacht dat de titel meer Alkmaarders zal inspireren.

Pin It
Bekeken: 3769x