Wie in een Rolls Royce of een Bentley zit rijdt niet maar 'verplaatst zich' en wie dat ooit heeft meegemaakt zal het woord 'voortglijden' waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Ooit was het ondenkbaar dat de eigenaar van een Rolls Royce óók een Bentley zou bezitten en omgekeerd. Want ondanks dat het vaak ging om dezelfde auto's waren twee toch echt bedoeld voor verschillende doelgroepen.

Inmiddels is Bentley onderdeel van Volkswagen en Rolls Royce in handen van BMW. En hoewel beiden nog wel in Groot Brittannie gebouwd worden is duitse engineering en bedrijfsvoering de redding van beide oerbritse merken geweest. In Nederland kun je als eigenaar van een auto van één van de twee (of beide) merken terecht bij 'De Mascotte', de enige zelfstandige vereniging van Rolls-Royce en Bentley eigenaren in Nederland en de op twee na grootste in de wereld.

Zaterdagmiddag kwam De Mascotte vanwege een jubileum ook langs in Heerhugowaard waar bewoners van diverse verzorgingstehuizen werden opgepikt voor een mooie rit in de omgeving. Zoals dat hoort bij dergelijke statige merken werd de vereniging welkom geheten door burgemeester Han ter Heegde die ook een handje hielp bij het instappen van de opgetogen passagiers. Ook werd een fotogelegenheid van de Ter Heegde achter het stuur van één van de klassiekers natuurlijk niet vergeten. 

Op de vraag waarom er gezien de huidige situatie bijvoorbeeld geen eigenaren van Volkswagens of BMW's bij de vereniging zijn aangesloten kwam een resoluut antwoord: "Dat zijn mannelijke auto's, en wij houden van vrouwelijke auto's, auto's met een vrouwelijke ziel" Daarmee doelt Wouter Schuurmans, voorzitter van De Mascotte, op het wispelturige gedrag van de dan toch wel duidelijk Britse auto's. "Soms start ze en soms niet".

Pin It
Bekeken: 4225x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/