Onder grote belangstelling is 25 september de verkoop van de kavels op Vaart van start gegaan. Veel mensen kwamen naar het stadhuis voor informatie over de 38 vrije kavels waar kopers welstandsvrij kunnen bouwen.

Wethouder Elly Konijn (D66): “Fantastisch dat de belangstelling zo groot is. Vaart is dan ook een uniek project, waarbij keuzevrijheid centraal staat. De koper is vrij in de keuze van ontwerp en grootte van het huis en in de keuze van materialen. Bovendien kun je – binnen de kavel zelf – de plaats bepalen van je huis. Dus in welke hoek of precies in het midden. Je eigen, unieke droomhuis bouwen komt daarmee heel dichtbij.”

Inschrijven is mogelijk tot 7 oktober 2015 om 12.00 uur ‘s middags. Er wordt geloot als meer mensen dezelfde kavel willen kopen. De verkoopinformatie is te vinden op de website www.vaartalkmaar.nl. Kuyper & Blom Makelaars verzorgen de verkoop en zijn aanspreekpunt voor vragen.

Alle woningen in de nieuwe woonbuurt Vaart komen aan dezelfde straat te liggen, genaamd Nieuwe Vaart. Deze naam is zowel historisch als actueel: het eerste stuk Hoornse Vaart, vanaf de binnenstad gezien, werd in de 17de eeuw ook wel Nieuwe Vaart genoemd. Welstandsvrij bouwen in dit nieuwbouwplan is ook nieuw. 

Pin It
Bekeken: 3871x