Vanaf 5 oktober wordt gestart met de inrichting van het voorplein van station Alkmaar aan de Bergerhofzijde. Onder de traverse door, langs het spoor, komt een nieuwe weg. Hiervoor wordt de Wognumsebuurt ter hoogte van de traverse afgesloten voor doorgaand verkeer tot april 2016.

Tot april geldt een omleidingsroute. De Wognumsebuurt tot aan de locatie van NedTrain blijft via de Bergerweg toegankelijk. De woonwijk Bergerhof en Bergermeer en het P&R-terrein aan de Kruseman van Eltenweg blijven vanaf de Helderseweg bereikbaar.

Uitsluitend bij het aansluiten van het voorplein op de Kruseman van Eltenweg zal ook het verkeer van en naar de Jan van Scorelkade worden omgeleid met behulp van omleidingsborden.

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk te parkeren nabij de Bellotunnel. Parkeren kan uitsluitend (betaald) in de parkeervakken langs de Kruseman van Eltenweg en op het P&R-terrein. De gemeente adviseert om kort parkeren en het halen of brengen van treinreizigers te doen aan de centrumzijde van het station.

Aan de Stationsweg is bij het witte Connexxion-gebouw een nieuwe locatie voor kort parkeren aangelegd. Via een loopstrook blijft het voor reizigers, ook de mindervaliden, mogelijk van en naar het station te komen.

Het project stationsgebied Alkmaar is een samenwerking van ProRail, NS en de gemeente Alkmaar. Meer informatie over het project kunt u vinden op Alkmaar.nl/stationsgebied.

Pin It
Bekeken: 3542x