De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft een officiële verklaring geuit met betrekking tot de opvang van vluchtelingen. Hierover zijn landelijk afspraken zijn gemaakt die weerslag hebben op gemeente Alkmaar. OPA voelt verantwoording voor alle inwoners, maar wil wel dat er strikte voorwaarden vastgelegd worden.

De partij vindt dat verblijfskosten van de vluchtelingen betaald moeten worden door het rijk, dit betekent ook het gebruik van voorzieningen in de gemeente. Er moet een veiligheidsplan komen rond en om een opvang in het belang van zowel Alkmaarders en de vluchtelingen.

Daarnaast moeten vluchtelingen evenwichtig over de hele regio worden verdeeld, vindt OPA, en blijft het uitgangspunt dat zij weer teruggaan naar het land van herkomst. Er moet een duidelijk plan komen hoe om te gaan met huisvesting en wat de consequenties zijn voor Alkmaarders die al lang ingeschreven staan voor een huurwoning. De vluchtelingen moeten ook een tegenprestatie leveren in de vorm van vrijwilligerswerk.

OPA vindt dat de discussie over vluchtelingen open en fair moet worden gevoerd in Alkmaar, ook binnen de raad.

De lokale partij wil ook dat er goede informatievoorziening komt, onder andere via bijeenkomsten voor de bewoners die in de buurt van opvangcentra wonen.

"Er moet begrip worden opgebracht voor de Alkmaarders die het totaal niet zien zitten dan wel de komst van de vluchtelingen bedreigend vinden. Te snel worden deze meningen getypeerd en afgedaan als uiterst rechts of meer van dat soort waardeoordelen, OPA vindt dat geen juiste benadering en geen recht doen aan de mening van deze mensen", aldus fractievoorzitter Jan Hoekzema.

Pin It
Bekeken: 3933x
https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/