De Alkmaarse PvdA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het stranden van het Shared Service Center (SSC) tussen Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. De PvdA wil weten waarom de gemeente niet eerder heeft onderzocht wat de financiële risico’s waren van het opzetten van zo’n gezamenlijk computernetwerk.

De gemeenten zagen begin deze week af van het SSC omdat een onverantwoordelijk hoge investering van vele miljoenen op ICT-gebied nodig zou zijn.

De PvdA wil ook inzicht in de kosten die tot nu toe gemaakt zijn voor de voorbereiding. Verder was het SSC al ingecalculeerd in geplande bezuinigingen. Een van de andere vragen van de partij is dan ook wat het afblazen van het SSC-project daar voor gevolgen voor heeft.

Daarnaast hebben de colleges afgesproken om een strategische heroriëntatie met betrekking tot ICT in te zetten naar opschaling voor heel Noord-Holland Noord. Fractievoorzitter Paul Verbruggen is benieuwd waarom het college denkt dat deze opschaling een minder grote investering nodig heeft dan voor het SSC.

Pin It
Bekeken: 3167x