Het Regionaal Archief Alkmaar is na onderzoek van medewerker Harry de Raad tot de conclusie gekomen dat de huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit, die het Rijksmuseum voor 160 miljoen wilde kopen, van 1670 tot 1798 in Alkmaar hebben gehangen.

Volgens het testament van Oopjen Coppit, wat zich in de archieven van het Regionaal Archief bevindt, woonde zij aan het eind van haar leven bij haar zoon in Alkmaar. Ze was na het overlijden van haar man Maerten Soolmans opnieuw getrouwd met Maerten Daey. Toen zij overleed kwamen de schilderijen in het bezit van de familie Daey, die ze in 1798 voor 4400 gulden verkocht aan een handelaar. Later kwamen de schilderijen via de Nederlandse adellijke familie Van Loon in het bezit van de Franse familie Rothschild, die de schilderijen in het voorjaar van 2015 te koop aanbood.

Pin It
Bekeken: 4700x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/