De fractie van OPA vroeg naar de plannen voor exploitatie van het Sportpaleis, omdat het via betrokkenen diverse berichten te horen kreeg. Het college wil echter weinig loslaten tot de businesscase gereed is, vanwege 'vertrouwelijke informatie'. Het verwacht binnenkort uitsluitsel over de continuïteit van het sportcomplex.

Vanaf april is met Alkmaar Sport NV gezocht naar private partijen. Meerdere ondernemers meldden zich. De namen Alex Beek en Rob Bijl zijn gevallen. Bijl begon met Café The Sting en bouwde een imposant CV op met exploitatie van onder andere het wielerstadion, De Meent, het AZ-stadion en De Vest.

Alex Beek was tot eind 2012 tien jaar voorzitter van Alcmaria Victrix. Ook Peter Tuin meldde zich met grote plannen en een paar miljoen euro hiervoor beschikbaar.

Het college heeft een intentieovereenkomst getekend met een partij. Het staat overigens open voor meer uitgebreide samenwerking en voert hierover gesprekken. Gegadigden kunnen zich nog melden.

OPA vroeg of al een bouwbedrijf benaderd is of dat er plannen zijn voor een bowling/kegelbaan. Het college stelt dat hierover nog niets vastgelegd is, maar gaat ook hier verder niet op in.

Pin It
Bekeken: 3535x