Vanavond vindt een raadsvergadering plaats en bespreekt de raad de twee analyses over het ontstaan van de financiële en bestuurlijke situatie in Alkmaar. De ene analyse is die van Guido van den Boorn, de andere van organisatieadviesbureau Berenschot. De Ondernemingsraad van Alkmaar heeft aangegeven wellicht zelf een onafhankelijk onderzoek te laten doen omdat men twijfelt aan de betrouwbaarheid van de rapporten van Van den Boorn en Berenschot. Of dit onderzoek er komt hangt af van de raadsvergadering.

Zowel oppositie als OR vinden dat dat de rapporten van Van den Boorn en Berenschot dubieus en niet goed genoeg zijn. Nog altijd houdt de coalitie op haar beurt vol dat de financiële en bestuurlijke situatie in Alkmaar niet de schuld is van de wethouders. 

Van den Boorn stelde onder andere in zijn onderzoek dat de wethouders zich voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 meer bezighielden met hun campagne dan met het in de gaten houden van de ambtenaren, en met name de werkdruk die zij te verduren hadden. Het college heeft dit inmiddels beaamd. Deze werkdruk kwam onder andere doordat het ambtenarenkorps flink kleiner was geworden na de grote reorganisatie in 2013, waarbij honderden banen kwamen te vervallen. Die reorganisatie vond overigens plaats onder leiding van Van den Boorn. Aan de andere kant zou er sprake zijn geweest van een tekortschietende bedrijfsvoering van de gemeente.

Berenschot kwam tot dezelfde conclusie als Van den Boorn en wist eraan toe te voegen dat concerncontroller Pieter-Jan Gutter van de ontslagen gemeentesecretaris Coen Aalders begin 2015 een zwijgplicht opgelegd zou hebben gekregen. Zowel Gutter als Aalders ontkent dat; Aalders stelt dat hij slechts tegen collegeleden gezegd heeft dat vragen over de financiën via hem moesten lopen in plaats van via Gutter.

Meerdere Alkmaarse raadsleden spreken wat betreft het rapport van Berenschot echter van belangenverstrengeling, aangezien het rapport van Berenschot een second opinion is van dat van Van den Boorn, terwijl Van den Boorn eerder voor Berenschot werkte. Directievoorzitter van Berenschot Theo Camps antwoordde op een vraag hierover van het NHD dat de adviseurs die het onderzoek uitvoerden Van den Boorn en zijn werk niet kenden. Op de vraag waarom cruciale personen zoals Aalders niet geinterviewd zijn antwoordtde Camps dat alle cruciale personen in de gelegenheid zijn gesteld om te reageren op Van den Boorn.

Pin It
Bekeken: 4601x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/