Maandag stemde een meerderheid van de gemeenteraad er dan toch mee in om een definitieve verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de plannen voor het crematorium  aan de Meerweg in Alkmaar. Eind september wilde het college de procedurefout in de plannen voor het crematorium in Alkmaar herstellen. Die procedurefout was ontstaan doordat de gemeenteraad nooit een definitieve verklaring van geen bedenkingen had afgegeven.

De coalitiepartijen en Leefbaar Alkmaar vonden dat het crematorium er mag komen. Het plan moet nog wel worden voorgelegd aan de Raad van State.

De rest van de oppositie en de stichting Behoud Historisch Landschap Bergen-Egmond-Schoorl en omwonende bezwaarmakers staan er minder positief tegenover. Zo is volgens omwonenden nooit aangetoond dat een crematorium aan de Meerweg nut heeft of noodzakelijk is, zeker gezien het feit dat in Heerhugowaard net een nieuw crematorium is.

Bovendien zou het crematoriumgebouw, wat volgens het ontwerp zeventien meter hoog wordt, het landschap verstoren terwijl in 2010 bepaald is dat het terrein weer een groenbestemming zou krijgen, mocht tuincentrum De Hoef ooit verdwijnen.

Pin It
Bekeken: 3966x
https://ee.itk.ac.id/data/