De dierenpolitie heeft twee dierenartsen bekeurd, omdat zij een dier niet wilden opereren voordat er voor de ingreep contant betaald was.

Een 49-jarige Heerhugowaardse had een hoogzwangere hond waarbij de bevalling te lang duurde. Bij een dierenarts kreeg zij het advies een keizersnede te laten doen, maar diens praktijk had hier geen mogelijkheid voor dus het baasje werd doorverwezen. Bij de tweede praktijk bleek na onderzoek dat het dier drachtig was van drie pups, waarvan er een was overleden die het geboortekanaal blokkeerde. Zonder keizersnede zouden moeder en pups overlijden. 

Voordat deze praktijk deze operatie uit zou voeren, moest de eigenaresse van de hond € 600 betalen. Betaling op een later moment werd niet geaccepteerd. Uiteindelijk besloot zij naar een andere dierenarts te gaan, die wel opereerde.

De politie maakt proces-verbaal op tegen twee dierenartsen van de praktijk waar men eerst geld wilde zien. Dit gebeurt op basis van art. 4 lid 2 van de Wet Dieren, waarin staat dat een dierenarts zorgplicht heeft bij een dier waarvoor hulp is ingeroepen, of wanneer het om een noodgeval gaat. Om welke dierenartsenpraktijk het gaat vermeldt de politie niet.

Pin It
Bekeken: 2854x