Bewonersvereniging Hart voor Alkmaar heeft een voorstel gedaan aan de fractievoorzitters van de Alkmaarse partijen voor een verkeerssituatie op de Bierkade die zowel bewoners als winkeliers tevreden stelt.

Sinds 2006 geldt op de Wageweg en de Bierkade eenrichtingsverkeer, maar winkeliers in het oostelijke deel van het centrum zeggen dat ze daardoor omzet mislopen. Automobilisten moeten immers een omweg maken om de Schelphoekgarage te bereiken, waar ze zouden parkeren om in het centrum te gaan winkelen. Bewoners willen juist weer het eenrichtingsverkeer behouden.

Het idee van Hart voor Alkmaar is als volgt: het eenrichtingsverkeer blijft gehandhaafd, behalve voor automobilisten die in de Schelphoekgarage parkeren. Hiervoor is slimme software nodig. Om het verkeer naar de Schelphoekgarage en ander verkeer uit elkaar te houden wordt op de Wageweg een camera geplaatst die de kentekens registreert. Als een auto op de Wageweg rijdt wordt dat in eerste instantie geregistreerd als overtreding, maar als vervolgens minimaal een half uur in de Schelphoekgarage geparkeerd is, waar het kenteken nog eens wordt geregistreerd, wordt die overtreding ongedaan gemaakt.

Het idee is behalve aan de Alkmaarse fractievoorzitters gepresenteerd aan de Fietsersbond en de milieubeweging.

Pin It
Bekeken: 4796x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/