Het project ‘Pluskoffer’ is donderdag tijdens de viering van de eerste verjaardag van het Slimste Huis Alkmaar uitgeroepen tot de beste zorgvernieuwing van 2014-2015. Wethouder Anjo van de Ven reikte de prijs uit aan Annet Bolsenbroek van Evean, initiatiefnemer van het project. Het project Zorgom.nl ontving de aanmoedigingsprijs. De prijswinnaars voldeden het beste aan de criteria ‘dichtbij en slim’. De prijs bestaat uit paginagrote aandacht in De Stadskrant.

De Pluskoffer van Evean is een verzameling van slimme technieken die kwetsbare mensen, mensen met vergeetachtigheid of beginnende dementie, én hun mantelzorgers thuis ondersteunt. Met verschillende technologische hulpmiddelen krijgen de mantelzorger en zorgprofessional zicht op het dag- en nachtritme en wordt nachtelijk dwalen of een valincident geregistreerd. Daarnaast zorgt het GPS-systeem er voor dat iemand bij verdwalen snel getraceerd wordt. Dankzij deze technieken wordt de (acute) zorg effectiever ingezet.

Het project Zorgom.nl brengt patiënten en verzorgers – mantelzorgers én professionals met elkaar in permanent contact om berichten uit te wisselen over de zorg voor de patiënt. Door gebruik te maken van verschillende ‘kringen’ blijft vertrouwelijke en privacygevoelige informatie alleen bij degenen waar het ook thuishoort. Zorgom.nl was vooral op zoek naar een partner om het idee verder te ontwikkelen. Met de aanmoedigingsprijs stapte die partner, in de vorm van de gemeente Alkmaar binnen. Bovendien mag het project zich permanent presenteren in Het Slimste Huis Alkmaar.

Buiten de uiteindelijke prijswinnaars presenteerde Stichting NiKo een project waarin zorg geïntegreerd werd met leermogelijkheden voor jongeren, Freecare liet een combinatie zien van re-integratie en zorg, ‘Domotica met zorg’ stond voor het verbeteren van het gebruik van techniek in de zorg en Philidelphia presenteerde hun ‘Digicontact 24/7’. “Alle bijzonder de moeite waard en wederom dus weer een moeilijke keuze”, aldus wethouder Van de Ven.

Het werd een feestelijke middag met als bonus een boeiende en vermakelijke presentatie van Erwin Witteveen, auteur van Easycratie, een nieuwe manier van werken, organiseren en samenwerken in de 21e eeuw. Met een knipoog naar de bureaucratie.

Ondanks het piepjonge bestaan is er al veel gebeurd in het leven van Het Slimste Huis Alkmaar. Niet alleen is het uitgegroeid tot een centrum voor individuele bezoekers en groepen, ook dient het als innovatielab voor Slimmere Zorg, de vernieuwing van de Wmo, als workshop-, presentatie- en conferentieruimte. Daarnaast worden er elk kwartaal Open Dagen georganiseerd.

Pin It
Bekeken: 3805x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/