Vanaf vrijdag vindt een formele draagvlakmeting plaats onder ondernemers in de historische binnenstad, Winkelcentrum De Zwijger, Bedrijventerrein Overdie/ Laanenderweg en Bedrijventerrein Beverkoog over het vormen van een Bedrijven Investeringszone (BIZ).

Een BIZ is een gebied waarin ondernemers samen investeren in de openbare ruimte, aanvullend op wat de gemeente standaard aan onderhoud en investeringen doet.  Een zone wordt ingevoerd als tenminste 50% van de ondernemers in het gebied stemt en 2/3 van hen positief is. Het stembiljet moet vrijdag 13 november bij de gemeente binnen zijn.

Bij voldoende draagvlak betalen alle niet-woningen in het desbetreffende gebied een BIZ-bijdrage. Het als belasting geïnde geld vloeit na aftrek van kosten terug naar het gebied in de vorm van subsidies aan een op te richten BIZ-vereniging.

Wethouder Victor Kloos: “Het voordeel voor ondernemers is dat ze, naar eigen inzicht, het gebied waarin zij werkzaam zijn, kunnen verfraaien of er waarde aan kunnen toevoegen zodat het gebied aantrekkelijker wordt. Dit verbetert het vestigingsklimaat voor ondernemers en het leefklimaat voor een ieder die het gebied bezoekt.”

De ondernemers bepalen zelf, binnen wettelijke kaders, waar zij subsidies voor aanvragen.

Victor Kloos: “De BIZ-bijdrage is een bestemmingsheffing die strekt ter bestrijding van de kosten die verbonden zijn aan activiteiten in de openbare ruimte en op het internet, die zijn gericht op het bevorderen van de leefbaarheid of de veiligheid in de BIZ of de ruimtelijke kwaliteit of de economische ontwikkeling.”

 

Pin It
Bekeken: 3350x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/