Maandag 26 oktober begint om 20.00 uur een raadsvergadering waarbij de opvang van 600 asielzoekers in het voormalige belastingkantoor aan de Robonsbosweg wordt besproken. De gemeente verwacht grote belangstelling en zal daarom in aparte ruimtes op het stadhuis videoschermen plaatsen. Zo kunnen belangstellenden die niet in de zaal passen de vergadering ook volgen. Ook worden extra beveiligers en politiemensen ingezet. Alkmaar Centraal zendt de vergadering bovendien live uit.

Het college is hoe dan ook van plan de 600 asielzoekers op te vangen. De raadsleden kunnen tijdens deze vergadering alleen nog hun ‘wensen en bedenkingen’ uiten. Meerdere partijen hebben al een en ander aan wensen en bedenkingen kenbaar gemaakt. Zo vindt OPA dat de opvang eerlijker verdeeld moet worden over de regio en wil de partij liever kleinschalige opvang.

De woensdag na de raadsvergadering houden de gemeente en het COA een bijeenkomst in het belastingkantoor.

 

Pin It
Bekeken: 5045x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/