Maandag is in Stompetoren begonnen met de sloop van de werf, tegenover de voetbalvelden van SSV. Op deze plaats moet het plan van het Dorpshart Stompetoren gerealiseerd worden. Dit plan omvat onder andere het bouwen van een supermarkt en een aantal nieuwe woningen. Bovendien moet het dorpshart een ontmoetingsfunctie krijgen.

Op 25 juni heeft de gemeente Alkmaar het schetsontwerp van het plan vastgesteld, maar nog steeds komen er vele bezwaren van de dorpsbewoners.

Volgens de dorpsraad is dit plan “nog slechter dan het voorgaande”, zo schrijft het NHD. Waar in een vorige versie van het plan de afmetingen van het plein nog redelijk waren lijkt het in deze laatste versie gedegradeerd te zijn tot voorpleintje van de supermarkt.

Nu hebben dertien omwonenden per brief een‘optimalisatievoorstel’ aan de gemeente voorgelegd. In dit voorstel is het plein groter en is er meer ruimte voor ‘cultureel leven, horeca en kleine winkeliers’. De bewoners wijzen er in de brief ook op dat de bijeenkomst die de gemeente eind november voor het hele dorp wil organiseren niet de meest ideale manier is om de details van het plan te bespreken. Zij stellen dan ook voor om een klankbordgroep in het leven te roepen.

Pin It
Bekeken: 4530x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/