Dit jaar mag er tijdens oud en nieuw geen vuurwerk afgestoken worden in de binnenstad van Alkmaar. Burgemeester Bruinooge had eigenlijk ingezet op een landelijk vuurwerkverbod, maar het is niet gelukt de wetgeving rond vuurwerk aan te passen. Hij heeft in plaats daarvan een wijziging aangebracht in de algemene plaatselijke verordening: in de binnenstad mag tijdens oud en nieuw geen vuurwerk meer worden afgestoken.

De aanleiding is de brand die vorig jaar tijdens oud en nieuw ontstond in de Langestraat en onder andere het pand van Spaander Mannenmode en Waardijk Schoenen in de as legde. De oorzaak van de brand was zeer waarschijnlijk een vuurpijl die op een stapel pallets op een balkon terecht was gekomen. Waardijk heeft sinds begin april weer een winkel in de Langestraat in het pand waar voorheen Halfords gevestigd was, en Spaander Trends is eind april doorgestart in het Payglop Alkmaar. Half oktober werd op de Langestraat de eerste paal geslagen van het nieuwe pand voor Spaander Mannenmode.

Pin It
Bekeken: 8226x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/