Voor wie wat slechter ter been is, staat een scootmobiel vaak synoniem aan 'vrijheid'. Vrijheid om te gaan en te staan waar en wanneer dat uitkomt.  Maar door het hoge zwaartepunt van de scootmobiel gecombineerd met slechte fietspaden, oneffenheden en andere gevaarlijke zaken kan een scootmobiel omvallen of kan een ritje buitengewoon oncomfortabel uitpakken.

Raadslid Dominique Dubois gebruikt al jaren een scootmobiel en mag gerust een ervaringsdeskundige genoemd worden. Zij heeft dan ook al het nodige meegemaakt met het voertuig. Zo kwam zij nog niet zo lang geleden ten val doordat een putdeksel een stuk lager lag dan het wegdek. Dat was eigenlijk de druppel voor haar en ze besloot de vier wethouders zelf op pad te sturen met een scootmobiel. Zo kunnen ze uit eerste hand ervaren wat scootmobielers in het verkeer meemaken en hoe belangrijk een goede infrastructuur is.

Een tocht richting Huiswaarderbrug en terug naar het Stadhuis later waren alle wethouders nat, koud maar toch ook een stuk bewuster: "Je moet wel heel erg goed opletten, je bent toch wel erg onveilig op straat" zo zegt Anjo van de Ven. Wethouder infrastructuur Jan Nagengast geeft ook aan dat de gemeente Alkmaar zal blijven investeren in de verbetering van wegen.

Pin It
Bekeken: 4570x