Dinsdagavond vond in theater De Vest de bijeenkomst “Welk maatschappelijk sportproject start u binnenkort” plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden sportverenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties uitgedaagd om een samenwerking aan te gaan en zo een bijdrage aan de samenleving te leveren. Ze konden op het gebied van zorg en welzijn ideeën uitwisselen om voor 15 januari een projectaanvraag in te dienen.

Onlangs wist de gemeente Alkmaar met een samenwerkingsverband tussen sportverenigingen en zorgaanbieders het Beste Sportinitiatief 2015 in de wacht te slepen. Daarom wordt nu een tweede ronde georganiseerd, waarbij tijdens deze bijeenkomst nieuwe initiatieven bedacht en verkend werden.

Ook kwamen de succesverhalen uit 2014/2015 aan bod. Zo vertelde Peter Piersma van De Waerden over de ‘Klusbus’, een initiatief waarbij mensen met een verstandelijke beperking kleine klussen opknappen bij sportverenigingen zoals grasmaaien. Joke Lenaarts en Jolanda Rose vertelden over de samenwerking tussen activiteitencentrum De Zilvermeeuw en handboogvereniging Achilles, waardoor mensen met een beperking nu wekelijks kunnen boogschieten.

Nieuwe initiatieven die de link leggen tussen sport en maatschappij kunnen tot 15 januari ingediend worden. Meer informatie is te vinden op alkmaarsportstad.nl.

Pin It
Bekeken: 6174x