Voor velen is het toch één van de leukste momenten van het jaar: de intocht van Sinterklaas. Een traditioneel altijd goed gevulde Bierkade in Alkmaar zorgde ook dit jaar al snel voor een leuke sfeer toen de Sint en zijn Pieten de mist op zee bleken te hebben overwonnen en de Kaasstad wisten te bereiken.

"Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan..." hoorde daar natuurlijk bij. Het was slechts één van de vele liedjes die door de kinderen (en hun ouders) uit volle borst werd meegezongen. De pakjesboot van de Goedheiligman nam uiteraard weer 'de afslag' Luttik Oudorp om van het Noordhollands Kanaal naar het Waagplein te komen, waar de burgemeester Piet hem hartelijk ontving. Het aanleggen van de boot betekende dat de Pieten die al op het Waagplein aanwezig waren extra versterking kregen en volledig los konden gaan met de meest bijzondere dansen en het strooien en uitdelen van pepernoten en snoepgoed. 

Na de officiële ontvangst liep de Sint met de Burgemeester Piet naar zijn trouwe viervoeter Amerigo die op de Gewelfde Stenen Brug op hem wachtte. Voor de Sint de stad in ging beloofde hij nog dat een ieder die vanavond goed genoeg zong iets in de schoen kan verwachten... 

Een uitgebreide fotoreportage van de Sint in De Mare is te vinden op onze Facebookpagina.

Pin It
Bekeken: 4356x