De organisatie van het Oktoberfest heeft op de eigen website een reactie geschreven op het feest en op de kritiek die veel bezoekers erop hadden. Het Facebookbericht over deze reactie op de pagina van het Oktoberfest geeft een korte, krachtige en niet mis te verstane samenvatting, bestaande uit drie punten: "Voor velen een geslaagde avond; verbeterpunten voor de organisatie; asociale bezoekers verpesten sfeer."

Organisator Dennis Poland geeft in het bericht toe dat de organisatie ‘een aantal dingen onhandig heeft aangepakt’ en dat daar in de toekomst beter rekening mee gehouden zal worden.

Hij voegt eraan toe dat er helaas ook bezoekers aanwezig waren ‘die met opzet de goede sfeer hebben aangetast’. Een aantal serveersters zou zijn weggegaan omdat ze zich onveilig en geïntimideerd voelden. Volgens Poland was dit de reden dat er een tekort aan personeel was om de gasten snel en efficiënt te bedienen. Dit zorgde er weer voor dat veel mensen zelf een poging deden om bier te gaan halen, waardoor de looppaden geblokkeerd werden en het overgebleven personeel nog meer moeite had om iedereen te bedienen. De organisatie zal bij de volgende editie van het Oktoberfest dan ook de bezoekers zelf hun consumpties laten halen.

De conclusie, aldus de organisatie: “Al met al heeft de organisatie nog een aantal dingen te verbeteren. Jammer dat een deel van het publiek zich misdragen heeft. Toch is de organisatie blij met de heel grote groep mensen die een fantastische avond hebben gehad vol jolijt en plezier.”

 

Pin It
Bekeken: 3714x
https://ee.itk.ac.id/data/