Zaterdag vond de eerste dag van de tweedaagse Internationale Tattoo Conventie plaats in de Grote Kerk in Alkmaar. De Tattoo Conventie beleeft dit jaar zijn negende editie beleeft. Meer dan honderd tattoo-artiesten waren vertegenwoordigd in allerlei verschillende stijlen, zoals Polynesische tattoo art, ‘old skool’, ‘oriental’ en ‘realisme’.

Met respect over en weer tussen de twee uiteenlopende vormen van cultureel erfgoed die in de Grote Kerk samenkwamen - de kunst in de Grote Kerk zelf aan de ene kant en de vele ‘levende kunstwerken’ aan de andere kant - is de conventie enig in zijn soort en trekt dan ook vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Aan creativiteit was tijdens de conventie zeker geen gebrek: creatieve talenten uit heel Europa kwamen hun kunsten tonen aan andere tatoeëerders en aan het publiek. Dat publiek bestond overigens niet alleen uit mensen die al vele tattoos hebben, maar ook uit mensen die overwegen er een te laten zetten.

Ron Rijks van de organisatie van de Tattoo Conventie vertelt dat beginners het beste met een grote tatoeage kunnen beginnen in plaats van een kleine. "Als je echt iets wilt laten zien waar je je leven lang mee rond wilt lopen zou ik gewoon gelijk wat goeds nemen."

Pin It
Bekeken: 2738x