Piet Bruinooge wil in zijn functie als voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord de zeventien aangesloten gemeenten voorstellen om de verantwoordelijkheid bij evenementen niet meer puur bij de Veiligheidsregio te leggen. Dit meldt het NHD. Volgens hem zou ook de organisatie van een evenement haar verantwoordelijkheid wat betreft veiligheid moeten nemen.

Zo geeft hij als voorbeeld de Fjoertoer die vorige week zou plaatsvinden op het strand van Egmond aan Zee. De Fjoertoer moest afgelast worden vanwege het slechte weer: de organisatie had gerekend op windkracht 6 tijdens de toer, maar de voorspelde windkracht 9 stak eerder op dan verwacht. Uiteindelijk moesten de wandelaars geëvacueerd worden.

Volgens Bruinooge had de organisatie zich af moeten vragen of het verantwoord was om bij windkracht 9 met zoveel mensen tegelijk het strand op te gaan. Hij wil dat organisaties van evenementen meer hun verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid van bezoekers te garanderen in plaats van ervan uit te gaan dat de Veiligheidsregio dat regelt.

Een voorbeeld van hoe Bruinooge de rol van de Veiligheidsregio in de toekomst graag ziet zijn de thuisduels van AZ: de club neemt haar verantwoordelijkheid om de veiligheid te garanderen, de Veiligheidsregio is er zijdelings bij betrokken en er is minder politie-inzet nodig dan voorheen.

Bruinooge erkent dat dit betekent meer verantwoordelijkheid betekent voor organisaties van evenementen. Truus van Amstel van Le Champion onderschrijft dit. Ze is het eens met de stelling dat de primaire verantwoordelijkheid bij een evenement bij de organisatie ligt, maar wijst er ook in bepaalde gevallen een probleem makkelijker en sneller opgelost kan worden door de gemeente dan door de organisatie.

Pin It
Bekeken: 3430x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/