De wedstrijd van de DAW Heren 1 tegen ZPC Nunspeet had een mooie afsluiter moeten worden van het jaar 2015, waarin in de laatste weken goed werd gespeeld en veel punten gepakt. De mannen leken met hun hoofd al bij kerstvakantie te zitten en verloren in de Hoornse Vaart met 8-12, na ruim voor gestaan te hebben.

Tegen het laag geklasseerde ZPC Nunspeet was de verwachting dat het allemaal wel goed zou komen. De eerste paar minuten van de wedstrijd leek het daar ook nog op. Binnen drie minuten werd namelijk al een 3-0 voorsprong opgebouwd.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar daarna ging het bergafwaarts voor de Alkmaarders. Ongeconcentreerd verdedigen leidde tot strafworpen en uitsluitingen, waar Nunspeet dankbaar gebruik van kon maken. Bovendien liet DAW de thuisploeg zo steeds beter in de wedstrijd komen.

Omdat DAW ook steeds meer tegen zichzelf begon te spelen konden de mannen spelbeeld ook niet meer omdraaien en werden de punten meegenomen naar Nunspeet. De eindstand was 8-12.

Bekeken: 3213x