Op derde kerstdag, 27 december, vertellen Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee hun eigen bewerking van het verhaal over de Vierde Wijze van het kerstverhaal, die te laat bij de kerststal aankwam, maar daardoor de kansen van zijn leven kreeg. Dit is een verhaal waarmee tegenslag in een ander licht komt te staan. Er zullen liederen van Gustav Holst en muziek van Edward Elgar te horen zijn. De bijeenkomst begint om 16 uur.

Van de Drie Wijzen, of magiërs, zoals ze in de nieuwste Bijbelvertaling worden genoemd, is  bekend hoe ze met hun geschenken ze bij de kerststal aankwamen. De Vierde Wijze was te laat. Hij kwam in het spoor van zijn drie collega’s heel andere dingen tegen. De stal bleek leeg en er volgde een zoektocht van jaren, waarbij hij steeds een stap achterliep en toch vaak op het juiste moment kwam.

Elke laatste zondag van de wintermaanden brengen Ellen en Wim een ‘Verhaal en een lied’ in het Vredeskerkje. Dit is een intieme, sobere en ambachtelijke aanpak, waar een steeds grotere groep liefhebbers voor naar Bergen aan Zeek komt. De bijeenkomsten beginnen om 16 uur. Vanaf 15.45 uur is de deur open, en de vertelling zelf duurt ongeveer de drie kwartier. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer informatie is te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-564 98 47. (foto: Ronald de Jong)

 

Pin It
Bekeken: 3858x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/