Dit jaar bakt scoutingclub De Geuzen voor de 58e keer oliebollen voor Alkmaar en omstreken. Oliebollenbakster Loes van den Berg vertelt dat de scouting dit jaar tussen de 20 en 25 duizend oliebollen bakt. “We hebben een team van 100 vrijwilligers die de hele dag druk bezig zijn met het klaarmaken van het beslag, het bakken, inpakken, verkopen en bezorgen van onze oliebollen. Die worden volgens geheim recept bereid."

Foto's maken van het bakken en inpakken mag wel, maar de ruimte waar het beslag in grote mixmachines wordt klaargemaakt is verboden terrein voor journalisten. Op vragen hoeveel zakken meel en hoeveel krenten en rozijnen er worden gebruikt voor het beslag wordt geen antwoord gegeven. Journalist Pieter Bliek kreeg dan ook van de chef beslagbereiding te horen: "Als u hier  stiekem foto's van maakt dan nemen we uw camera in beslag".

Loes verklaart: "De reden dat we ons recept zo angstvallig geheim houden is omdat we er jaren over hebben gedaan om het lekkerste oliebollenrecept te ontwikkelen. Dat geheim willen we niet zomaar prijsgeven".

Woensdag 30 december werd in alle vroegte, om 04.00 uur, het eerste beslag klaargemaakt. “En om 06:00 uur gingen de eerste oliebollen in het vet”, vertelt Loes. Naar verwachting bakken de scouts woensdag door tot 21.00 uur.

De voorbereidingen voor de jaarlijkse oliebollenbakdag beginnen al in oktober. Op 30 en 31 december worden de oliebollen verkocht. Dat verkopen wordt gedaan op drie vaste punten, in het clubgebouw aan Honkpad 4, bij ijswinkel Pravisani in Egmond aan Zee, en op de parkeerplaats van Overstad in Alkmaar. Daarnaast rijden er drie bolderkarren door Alkmaar waar de oliebollen ook gekocht kunnen worden. Een zak oliebollen (met of zonder krenten en rozijnen) kost 5 euro.

Meer informatie is te vinden op: www.scoutinggroepdegeuzen.nl. (foto: Pieter Bliek)

Pin It
Bekeken: 4453x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/