Gedurende de ontwerpfase besloot de gemeente de uitvoering van Poppodium Victorie in Overstad in drie percelen aan te besteden. Die aanbesteding is voltooid, maar de bekendmaking moest nog even wachten tot de bezwaartermijn maandag sloot, zonder dat bezwaren naar voren gebracht werden.

Lokhorst Bouw en Ontwikkeling BV uit Beverwijk krijgt het perceel Bouwkundige en constructieve werken, Vetim BV uit Zaandam het perceel Werktuigbouwkundige installatiewerken en Noordeloos Elektro BV uit Alkmaar het perceel Elektrotechnische installatiewerken.

De bouw start in april en het pand wordt in januari 2017 opgeleverd, zodat gebruiker Victorie het pand dan kan gaan inrichten.

Het gebouw is ontworpen door DP6 Architecten uit Delft, winnaar van de ontwerpwedstrijd. Het bevat een grote zaal voor 800 bezoekers en een muziekcafé voor kleinere optredens. De vormgeving sluit aan bij de wat ruige sfeer op Overstad. De gevel bestaat vooral uit staal en aluminium met een industrieel gekleurde coating. De lichtgevende letters op de spanten van het gebouw springen in het oog en maken onderdeel uit van de architectuur van het gebouw.

Het gebouw is aan de straatzijde transparant, zodat van buiten goed te zien is wat er binnen gebeurt. Het dakterras is een functionele toevoeging aan het gebouw dat sfeer geeft en kan worden gebruikt voor ontmoetingen.

Net als het exterieur heeft ook het interieur een ‘stoere’ uitstraling. Ruige betonwanden, een plafond van houten latten die op een schijnbaar willekeurige manier getimmerd zijn en kanalen deels in het zicht. Door de grote vide in de foyer ontstaat een sterk ruimtelijk beeld. Hierdoor ontstaat een open en vriendelijke sfeer in het gebouw.

Pin It
Bekeken: 10133x
https://ee.itk.ac.id/data/