Binnenkort sieren gedichten met titels als Stadskip, Café 1861, In de Polder en Beleg de Alkmaarse parkeergarages. Zo beleven parkeerders direct in de garage al het Alkmaar-gevoel. De gedichten van het Alkmaars Dichtersgilde hebben betrekking op de locatie waar ze hangen.

Zo hangt een gedicht over kaas straks in de Karperton-garage. De gedichten worden in de komende week op hun plek gehangen; een week later onthult wethouder Elly Konijn (D66) het laatste gedicht in de Schelphoekgarage.

In sommige garages worden meerdere gedichten achter elkaar getoond op een beeldscherm. En in verschillende talen, zodat ook buitenlandse toeristen al direct op een leuke manier met Alkmaar kennis kunnen maken.

De lokale kunst in de gemeentelijke parkeergarages wordt bekostigd van de € 50.000 die de raad vorig jaar beschikbaar heeft gesteld om de positieve belevingswaarde in de garages te vergroten. Zo zijn van dat geld eerder stootkussens aangebracht in de Karperton-garage en een oplaadwand voor elektrische voertuigen geplaatst in de garage Kanaalschiereiland.

Pin It
Bekeken: 4260x
https://ee.itk.ac.id/data/