Alkmaar, 22 april 2012.

Op een zonnige zondagmiddag mocht AZ de elf van VVV uit Venlo ontvangen. Hoewel er een groot gat zit tussen beide teams in de stand van de eredivisie, is dit wel weer een belangrijke wedstrijd voor de Alkmaarders. AZ strijdt nog volop voor de tweede plaats in de competitie. Bij aanvang van de wedstrijd zijn zelfs FC Twente en Feyenoord het team van Verbeek gepasseerd, dus bleken de te behalen punten erg belangrijk.
AZ begon, zoals gewoonlijk, aanvallend, maar in het spel slopen meerdere slordigheidjes, waardoor passes vaak niet aankwamen. Daarbij liet VVV zien dat ze goed konden verdedigen. VVV had zelfs voor kunnen staan, maar het schot van Maguire raakte de paal. Pas na 25 minuten werden de combinaties beter afgewerkt, waardoor enkele goede kansen werden gecreeerd. In de 27e minuut kon Rasmus Elm op het doel schieten, maar zijn schot ging naast. Ook een schot van Roy Beerens, in de 32e minuut, kwam niet in het net terecht. In de 34e minuut kon jozy Altidore vrij schieten, na een snelle vrije trap. De bal passeerde de keeper, maar raakte de paal, waardoor de beginstand op het bord bleef staan. In de 38e minuut kwam Maarten Martens dicht bij een doelpunt, waarna Jozy Altidore het weer probeerde in de 40e minuut. Dit keer speelde de Amerikaan de bal met het hoofd op het doel af, was de keeper weer gepasseerd, maar weerhield de paal een verandering in de stand.
De tweede helft begon heel goed voor AZ. In de 47e minuut kon Brett Holman het eerste doelpunt van de wedstrijd scoren, nadat Adam Maher de bal netjes klaarlegde, vanuit een hoekschop. 1-0. Het was duidelijk dat AZ meteen op jacht was naar een tweede doelpunt, maar het team kan geen vuist maken. In de 59e minuut maakte Kruysen een doelpunt voor VVV, na een fraaie voorzet van Wildschut. Met nog een half uur op de klok was de stand weer gelijk. Hoewel AZ vooral de betere ploeg was, kon VVV enkele malen gevaarlijk voor het doel komen. In de 65e minuut wist Jozy Altidore, op aangeven van Maarten Martens weer de bal in te koppen. Dit keer werd de paal niet geraakt en kwam de bal in het doel terecht. 2-1. Wederom probeerde AZ snel een nieuw doelpunt te maken, maar wederom kan het geen vuist maken, waardoor de laatste minuten weer spannend werden. AZ was wel het team dat de kansen kreeg in de slotminuten, maar deze minuten bleken in de vorige wedstrijden cruciaal. Tegen FC Twente, twee weken geleden, verspeelde AZ de winst en vorige week verspeelde AZ in de slotminuten alle punten, waardoor de achterstand op AJAX opliep naar 6 punten. Geen van deze voorgaande scenario's werden werkelijkheid, omdat VVV geen doelpunt heeft kunnen maken. De wedstrijd eindigde met de volgende stand: 2-1. Door deze winst heeft AZ de tweede plaats weer overgenomen. De Alkmaarders staan 3 punten achter AJAX, maar de Amsterdammers moeten nog een wedstrijd spelen. Volgende week speelt AZ in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord.
Bekeken: 1770x