In Zaandam vond vorig jaar een dramatisch ongeluk plaats op de Den Uylbrug. Een fietster viel van grote hoogte naar beneden en overleed aan haar verwondingen. De fractie Belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) wil van het college weten of de situatie op en om de bruggen in gemeente Alkmaar veilig is.

Naar aanleiding van het dodelijke ongeval werd onderzoek gedaan door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Willem Peters van BAS: “Men is er achter gekomen dat de Den Uylbrug technisch in orde was. Het waren andere factoren die hebben geleid tot het fatale ongeluk”.

Willem Peters vervolgt: “Er lag teveel nadruk op de techniek en te weinig op de mens en de omgeving. Voor de mensen die de bruggen bedienen wordt het moeilijker want het moet steeds vaker op afstand, met camera's, gebeuren.” Ook het groeiende scheepvaart- en autoverkeer droeg bij aan het ongeluk. 

De Veiligheidsraad stelt dat het personeel absoluut meer opleiding moet krijgen. Ook wordt aanbevolen dat alle gemeenten meer moeten investeren in de veiligheid op en om de bruggen. Daarom heeft BAS vragen gesteld aan het college van Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 4670x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/