Alkmaar, 29 april 2012. Om de tweede plaats veilig te stellen in de eredivisie moest AZ zondagmiddag afreizen naar Rotterdam. Ook de Rotterdammers streden om de tweede plaats en voor beide teams gold. Gelijkspel is geen optie, want, als Ajax in Twente wint, zijn de Amsterdammers al kampioen.
Vooral Feyenoord was de ploeg die het aanvallen in de eerste helft voor zijn rekening nam. Een gevaarlijk moment kwam van Cissé, maar zijn schot werd gekeerd door AZ-doelman Esteban. Afstandschoten van Simon Poulsen en Brett Holman zorgde weer aan de andere kant voor spannende momenten. De teams gingen rusten met de stand 0-0.
In de tweede helft liet de thuisploeg zien dat het heer en meester was in eigen stadion. In de 54e minuut kon Otman Bakkal de bal langs de AZ-keeper schieten, waardoor de beginstand werd gebroken. 1-0. AZ begon meteen de gelijkmaker te zoeken, maar, ondanks verschillende kansen van Maher, Benschop en Holman, kon AZ de stand niet gelijk maken. De wedstrijd eindigde met de stand 1-0.
Door dit verlies is AZ gezakt naar de vierde plaats in de competitie. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 2 mei. AZ gaat dan op bezoek bij NEC.

Bekeken: 1483x