Alkmaar, 01 mei 2012. Juriste M. Martens-Ferwerda, via internet vooral bekend van haar virtuele juridisch adviesburo 'vrouwe Elske' is in de afwijzing van het referendum over de Bestevaerbrug gedoken en is tot de conclusie gekomen dat die afwijzing geen stand kan houden. Er is daarom een bezwaar bij de gemeente ingediend met een verzoek het referendum opnieuw in behandeling te nemen. Het argument is vooral gebaseerd op de snelheid waarmee de raad de referendumaanvraag naar de prullenbak heeft verwezen. Volgens de referendumverordening moet een gemeenteraad het verzoek namelijk 'inhoudelijk behandelen en afwegen', en dat is in de ogen van Martens-Ferwerda niet gebeurd.

Als jurisprudentie wordt een uitspraak van de bestuursrechtbank in Zutphen aangehaald die in juli 2011 een raadsbesluit van tafel veegde omdat de Zutphense raad een afwijzing voor een referendum volgens de rechter niet voldoende motiveerde. Een beslissing die de Zutphense raad heeft aangevochten via de Raad van State, maar waar geen uitspraak is geweest omdat de plannen dermate waren veranderd dat een referendum niet langer nodig bleek. In het bezwaar van Martens-Ferwerda wordt de gemeente Alkmaar niet alleen gevraagd het referendumverzoek opnieuw in behandeling te nemen maar ook om alle voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de brug te staken.

Pin It
Bekeken: 1918x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/